Дружествено право – организация на бизнеса с помощта на адвокат

Дружественото право обхваща всички въпроси свързани с първоначалната поява в правния мир на търговско дружество и всички последици от започване на неговата дейност. В него се включват и правните аспекти свързани с последващи промени в организацията на дружеството, както и постановките около прекратяване на дейността му и заличаването му от търговския оборот.

Всички стабилни корпорации разполагат с адвокат, който се занимава изключително с дружествените въпроси на фирмата. С какво се занимава той и защо е необходим за правилното организиране на дейността на дружеството?

Основни компетенции на адвоката по дружествено право

Добрият адвокат, занимаващ се с търговско право притежава познания и опит, които са от полза за всеки етап от живота на едно търговско дружество. От момента на учредяване на търговското дружество (дори и преди него на ниво планиране), през безпрепятственото упражняване на неговата дейност, промени в обстоятелствата и до прекратяване на дейността, а също и в последиците от това – опитният юрист винаги има с какво да помогне.

Затова е и добре винаги да имате на разположение един добър специалист, занимаващ се с дружествени дела, който може да окаже съдействие при възникване на каквито и да е въпроси от правно естество във връзка с живота и развитието на вашия бизнес. Ето и в конкретика някои от нещата, с които се занимават адвокатите по дружествено право като SofLaw.bg.

В какво се изразява съдействието на адвоката по корпоративни въпроси

На първо място един такъв специалист може да помогне с провеждане на правни консултации за обсъждане на правната форма, която би била най-подходяща за съответния бизнес. Преценката се прави според организацията му на работа, предпочитанията относно данъчните задължения и отговорността на съдружниците по отношение задълженията на дружеството.

Също така адвокатът може да помогне с учредяването на новото търговско дружество, вземайки изцяло в свои ръце процеса за максимално бързото му и акуратно провеждане. Впоследствие той може да помогне и при регистрация на клон на български или чуждестранен търговец, а също така и за учредяване на търговско представителство по ТЗ или търговско представителство на чуждестранно лице по ЗНИ.

Впоследствие оказва необходимото съдействие при извършване на промени в обстоятелствата на търговеца и провеждането на необходимите заличавания, отбелязвания и обявявания в търговския регистър.

Занимава се и с уреждането на въпросите по прехвърляне на дялове на съдружници. Организира всичко необходимо за извършване на преобразуване на търговското дружество чрез промяна на правната форма или вливане, сливане, отделяне или разделяне. Консултира относно извършване на промени на капитала. Може да помогне активно и в етапа на ликвидиране на дружеството и да представлява търговеца в производство по несъстоятелност.

Ако търсите именно такъв специалист, може да се обърнете към адвокатите от SofLaw.bg осигуряващи съдействие по дружествени въпроси неограничено в страната.

The following two tabs change content below.
Аналитик, имащ интереси в интернет маркетинга, психологията, търговията, seo и извличането на полезни данни от бази. Притежавам онлайн магазин за натурални хранителни добавки на компанията Аквасорс.